Adri van Beelen

Adri van Beelen (Leiden, 1959) is journalist en schrijver. Hij schrijft behalve journalistieke producties ook romans, novellen en korte verhalen.

Nieuws en agenda


 

juni 2019

Uit de Katwijksche Post:

 'Vlaams filmpje' door Adri van Beelen

 In Vlaanderen is onlangs een jeugdboekje gepubliceerd van de hand van de Katwijkse schrijver Adri van Beelen. Het boekje is verschenen in de serie 'Vlaamse Filmpjes', een populaire en langlopende reeks korte jeugdboekjes, met als doelpubliek kinderen van 10 tot 13 jaar.

 Het verhaal van Van Beelen heeft als titel 'Het zieke vliegtuig' en gaat over Michiel, een jongen die de gave heeft om met voorwerpen te praten. Als hij met zijn vader en twee vriendjes naar het vliegveld gaat om zijn tante op te halen, wordt hij plotseling toegesproken door een vliegtuig, dat op het punt staat te vertrekken. Het vliegtuig vertelt Michiel dat het eigenlijk niet de lucht in kan omdat er een mankement is. Het vliegtuig is letterlijk 'ziek'. Michiel probeert dit aan zijn vader en de autoriteiten op de luchthaven duidelijk te maken. Maar uiteraard gelooft niemand hem. Een praten vliegtuig, daar heeft nog nooit iemand van gehoord.

Wedstrijd

Adri van Beelen stuurde het verhaal vorig jaar in het kader van een wedstrijd die was uitgeschreven door Uitgeverij Averbode in Vlaanderen. 'Het zieke vliegtuig' werd samen met drie andere verhalen genomineerd voor de prijs. Van deze vier werden uiteindelijk jeugdboekjes gemaakt.

Van Beelen is tevreden met het resultaat. 'Het is een leuk boekje geworden', zegt hij. 'Klein maar fijn. De tekeningen van Dave Vanroye, waaronder de kleurrijke covertekening, geven het boekje extra cachet. Ik hoop dat de Belgische schoolkinderen ervan genieten.'

 

'Vlaamse Filmpjes' houden het midden tussen een jeugdboek en tijdschrift. De reeks wordt sinds 1930 uitgegeven. Ze verschijnen in een oplage van 3000 exemplaren. Vanaf het najaar is het mogelijk het boekje te bestellen bij Uitgeverij Averbode (www.averbode.be).


13 oktober 2017

De familie Duinen

 een kroniek in 35 hoofdstukken

Mijn nieuwe boek bevat een bijzonder genre: een feuilleton, of zoals men tegenwoordig zegt 'een soap' waarin de belevenissen van een Katwijkse familie centraal staat. We volgen Willem en Anna Duinen, hun ouders, kinderen en vrienden van 1922 tot 2000, het nieuwe millennium. Op vrijdag 13 oktober 2017 overhandigde ik het eerste exemplaar aan Leendert de Vink.

Primavera Pers

160 pagina's

14,50 euro

Bestellen


 


 Interview over De familie Duinen in het Leids Dagblad van 12 oktober 2017

 
De Vrouwenverzamelaar

In 2015 verscheen mijn roman, De Vrouwenverzamelaar, over een man die verslaafd is aan vrouwen. Tót het moment waarop hij echt verliefd wordt. Koop het boek bij je favoriete boekhandel, of bestel hem via Bol.com door op de cover hieronder te klikken.

Of klik hier voor de ebookversie

 

 

De Vrouwenverzamelaar bij bol.com

Voor rechtstreeks contact, klik hier